Győri SZC Baksa Kálmán
Két Tanítási Nyelvű Gimnázium

A héten rendezték meg a Gábor Dénes Ösztöndíjpályázat díjátadóját, ahol a Győri SZC Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnázium két tanulója részesült elismerésben. Losonczi Márta 12.K osztályos tanuló, felkészítő tanára Kurcsics Rafaella, és Verebélyi Dóra 11.J osztályos tanuló, felkészítő tanára Vörösné Stark Melinda.

gabor denes osztondij1Balról jobbra: Losonczi Márta; felkészítő tanára, Kurcsics Rafaella, és Verebélyi Dóra az MTA dísztermében szervezett díjátadó ünnepélyen

Tanulónk beszámolója az eseményről:

Varga Gabriella 12. A: AZ ŰRKUTATÁS TÉMAKÖRÉBEN SZÜLETTEK PÁLYAMUNKÁK 

A Gábor Dénes örökségét gondozó NOVOFER Alapítvány a világhírű magyar fizikus születésének 120. és a Nobel-díj átvételének 50. évfordulója alkalmából az előző évekhez hasonlóan ösztöndíjpályázatot hirdetett középiskolás fiataloknak. A tanulók ebben az évben az „Űr-Technológia-Föld” témában nyújthatták be tudományos pályamunkáinkat. A beérkezett jeligés pályaműveket űrkutatással, űrtechnológiákkal foglalkozó szakemberek és a kuratórium tagjai bírálták el. A májusra tervezett díjkiosztó ünnepséget a járványhelyzet miatt a közelmúltban (szeptember 18.) tartották meg a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében. Dr. Hudecz Ferenc, az MTA alelnöke adta át a díjakat a diákoknak és felkészítő tanáraiknak. Verebélyi Dóra, 11. J osztályos tanuló könyvjutalmat kapott, felkészítő tanára Vörösné Stark Melinda. A 12. K osztályos Losonczi Márta pedig ösztöndíjban (a legnagyobb elismerésben) és - egyedüli lányként - Tehetségútlevélben részesült, ez utóbbi lehetővé teszi számára, hogy egyetemi tanulmányai során is részt vehessen különböző kutatómunkákban. Felkészítő tanára: Kurcsics Rafaella.baksa tehetseg

„Azért jelentkeztem, mert kíváncsi voltam, mit tudok kihozni a témából és önmagamból” - mondta el Losonczi Márta, aki tanárától hallott a pályázatról, ami rögtön felkeltette az érdeklődését. Nagyon örül az eredményének, a későbbiekben szeretné kihasználni az ösztöndíj adta lehetőségeket.

A rangos díj elnyerése nem az első alkalom a júliustól Baksa Kálmán nevét viselő gimnáziumunk életében, ugyanis idén ez már a negyedik alkalom, hogy az intézményünk tanulója nyeri el a Gábor Dénesről elnevezett ösztöndíjat.

Vissza